Wilma Willems ontvangt het Lokaal Compliment

NIJMEGEN – 15 September 2023 – De Lindenberg vormde onlangs het decor voor het Lokaal Compliment. Tijdens het Lokaal Compliment worden alle vrijwilligers van Nijmegen in het zonnetje gezet door gemeente Nijmegen en Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Elk jaar ontvangt een vrijwilliger een symbolisch presentje als dank voor zijn of haar waardevolle vrijwilligerswerk. Dit jaar werd Wilma Willems door wethouder Cilia Daemen bedankt voor haar inzet als vrijwilliger.

Sinds 1988 is Wilma actief als vrijwilligster. Ze ging aan de slag bij scouting de Blauwe Vogels. Na vijf jaar vertrok ze bij de scouting en nam ze de Blauwe Vogels mee naar GVO Nijmegen, tegenwoordig genaamd GVO de Klup. Wilma: “GVO is een vrijwilligersorganisatie die voor mensen met een verstandelijke beperking activiteiten organiseert. Die activiteiten worden begeleid door vrijwilligers.” Onder GVO de Klup werd de Blauwe Vogels een avonturengroep voor kinderen, jongeren en senioren met een verstandelijke beperking. Wilma: “GVO de Klup is voor ons onmisbaar. Zij geven ons advies, ondersteuning en helpen bij het werven van vrijwilligers.”

Groot hart voor anderen 

Wilma combineerde haar vrijwilligerswerk met haar baan in de zorg. “Ik heb 19 jaar gewerkt in een zorginstelling als verzorgende, bij dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.” Dat Wilma een groot hart heeft voor anderen blijkt dus wel. Met veel plezier ging zij naar haar werk en vrijwilligerswerk: “Het leukste van deze doelgroep is dat zij altijd goede zin hebben, iedereen in hun waarde laten en allemaal vrienden zijn. Deze groep heeft geen vooroordelen en accepteert iedereen.” Voor Wilma geeft haar vrijwilligerswerk, ook nu zij met pensioen is, daarom zoveel voldoening: “Ik word er vrolijk van om samen met deze groep van alles te ondernemen!”

Feest voor alle vrijwilligers  

Met deze jarenlange inzet als vrijwilligster stond Wilma verdiend in de schijnwerpers om symbolisch het Lokaal Compliment in ontvangst te nemen van wethouder Cilia Daemen. Zij bedankte Wilma en alle andere vrijwilligers voor hun vrijwillige inzet tijdens het afgelopen jaar.

Ander nieuws

Hoog bezoek tijdens kerstdiner Blauwe Vogels
WIJCHEN – 9 december 2023 – Tijdens ons gezellige kerstdiner kregen we hoog bezoek van onze burgemeester “Renske Helmer-Englebert” van Wijchen. Ze kwam eens kijken wat de Blauwe Vogels inhoud....
Carnaval met hertog groep Alverna
Op zaterdag 11 februari hebben de Blauwe Vogels uit Wijchen het Carnaval 2023 ingezet met hoog bezoek van Hertog groep Alverna. Met Hertog Patrick. Adjudanten: Marius en Jan. En Pages:...